69热视频

News

R猫quiem pels plans estrat猫gics

Published: 9 May 2016

El 3 de febrer passat, Gas Natural Fenosa va presentar els resultats de l'exercici 2015 i va aprofitar per fer balan莽 del pla estrat猫gic 2013-2015 en uns termes molt satisfactoris per l'assoliment dels objectius marcats. Tanmateix, la reacci贸 dels mercats va ser negativa i els dies successius el preu de les accions va anar a la baixa. Hi va contribuir l'anunci de l'ajornament de la presentaci贸 del nou pla estrat猫gic a causa de la volatilitat dels preus energ猫tics, segons va dir el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca. Aquest temps extra ha de permetre als analistes de la multinacional catalana afinar el full de ruta, i tenir 鈥渪ifres m茅s objectives鈥 pensant en el 2018. En resum: la companyia ha guanyat uns mesos de marge per definir un marc d'actuacions que ha de durar tres anys, durant els quals l'escenari no parar脿 de canviar.

Una de les veus m茅s reconegudes al m贸n sobre estrat猫gia empresarial, el professor canadenc Henry Mintzberg, ha dit, amb to sarc脿stic, que l'estrat猫gia nom茅s pot tenir 猫xit si mentre es fa la planificaci贸 i s'analitzen les dades, el m贸n espera pacient. Un impossible sobretot en els temps actuals en qu猫 les regles han canviat: la globalitzaci贸 i el progr茅s tecnol貌gic estan capgirant la forma que ten铆em de fer les coses, 茅s el que s'anomena disrupci贸. Per tant, els par脿metres que fins ara definien la competitivitat s'alteren, i el passat no 茅s un bon aliat per definir el futur, ni el que passa avui ho 茅s per saber qu猫 passar脿 dem脿. Potser 茅s una paradoxa per貌 en l'era de聽big data, la informaci贸 no ens d贸na les claus per predir com ser脿 el m贸n m茅s enll脿 de sis mesos.

Read full article: , May 8, 2016聽

Feedback

For more information or if you would like to report an error, please web.desautels [at] mcgill.ca (subject: Website%20News%20Comments) (contact us).

Back to top